Poniedziałek
Śniadanie – herbata owocowa (180ml.), chleb pszenno-żytni (70g.), masło (3g.), pasztet drobiowy zapiekany (20g. gluten, jaja), ogórek świeży (20g.)
Obiad – zupa grysikowa (wywar wołowo-drobiowy, 280g. kasza manna), makaron (80g.), gulasz wieprzowy (100g.), surówka z kapusty pekińskiej i ogórka kiszonego (60g.)
Podwieczorek – ciasto drożdżowe z kruszonką (80g. jaja, mąka), jabłko (30g.)
Wtorek
Śniadanie – kawa zbożowa (180ml. mleko), chleb sądecki (70g.), masło (3g.), szynka wieprzowa (20g.), sałata lodowa
Obiad – zupa koperkowa z makaronem (wywar warzywny, 280g. śmietana), ziemniaki (80g.), podudzie z kurczaka duszone (130g.), marchewka na ciepło (60g. masło)
Podwieczorek – kisiel owocowy (150g.), wafel ryżowy (20g.)
Środa
Śniadanie – herbata malinowa (180ml.), chleb dobczycki (70g.), masło (3g.), kiełbasa żywiecka z indyka (20g.), rzodkiewka (10g.)
Obiad – krupnik (wywar drobiowy, 280g. kasza), kluski leniwe z masłem (220g. gluten, twaróg, jaja)
Podwieczorek – bułka kajzerka (60g.), masło (2g.), kiełbasa krakowska podsuszana (10g.), sałata masłowa
Czwartek
Śniadanie – herbata z owoców leśnych (180ml.), chleb staropolski (50g.), masło (2g.), dżem truskawkowy (20g.), mleko z płatkami kukurydzianymi i czekoladowymi (150g.)
Obiad – krem z zielonego groszku z grzankami (wywar warzywny, 260g. śmietana), ziemniaki (80g.), bitki wieprzowe w sosie własnym (100g.), buraki tarte na ciepło (60g. śmietana)
Podwieczorek – bułeczka maślana z miodem (80g. gluten, jaja), owoc kiwi (15g.)
Piątek
Śniadanie – herbata z cytryną (180ml.), chleb słowiański (70g.), masło (3g.), pasta jajeczna (20g. jogurt), kiełki rzodkiewki
Obiad – zupa pomidorowa z makaronem ( wywar warzywny, 280g. śmietana), ryż zapiekany z jabłkami i cynamonem (220g.)
Podwieczorek – bułka pszenna (60g.), masło (2g.), ser żółty salami (10g.), ogórek świeży (10g.)
Pogrubioną czcionką zaznaczono alergeny występujące w posiłkach.
Z przyczyn niezależnych możliwa jest zmiana jadłospisu.
Żywienie dostarcza Janusz Szczurek - 32 400 Myślenice, Rynek 30.