Poniedziałek
Śniadanie – herbata owocowa (180ml.), chleb staropolski (70g.), masło (3g.), szynka wieprzowa gotowana (20g.), ogórek świeży (20g.)
Obiad – zupa jarzynowa z ziemniakami (wywar warzywny, 280g. śmietana), pierogi z mięsem (210g. masło, gluten, jaja)
Podwieczorek – bułka pszenna (80g. jaja, gluten), masło (2g.), kiełbasa kanapkowa drobiowa (10g.), sałata masłowa
Wtorek
Śniadanie – herbata z owoców leśnych (180ml.), chleb sądecki (50g.), masło (2g.), ser żółty gouda (10g.), mleko z płatkami kukurydzianymi i czekoladowymi (130g.)
Obiad – rosół z makaronem (wywar wołowo-drobiowy, 280g.), ziemniaki (80g.), kotlet schabowy (80g. gluten, jaja), mizeria (60g. śmietana)
Podwieczorek – ciasto drożdżowe z kruszonką (80g. jaja, mleko, gluten), jabłko (20g.)
Środa
Śniadanie – herbata z cytryną (180ml.), chleb pszenno-żytni (70g.), masło (3g.), kiełbasa szynkowa wieprzowa (20g.), pomidor (20g.)
Obiad – zupa grochowa z makaronem (wywar warzywny, 280g. śmietana), ryż (80g.), potrawka z kurczaka z warzywami gotowanymi (120g. śmietana)
Podwieczorek – budyń waniliowy (140g. mleko, gluten), ciastka owsiane (20g. gluten, jaja)
Czwartek
Śniadanie – herbata malinowa (180ml.), chleb słowiański (70g.), masło (3g.), ser żółty podlaski (20g.), szczypiorek
Obiad – krem z zielonego groszku z grzankami (wywar warzywny, 260g. śmietana), ziemniaki (80g.), sznycel wieprzowy (80g. gluten, jaja), surówka z kapusty pekińskiej (60g. jogurt)
Podwieczorek – koktajl owocowy (140g. jogurt), wafle ryżowe (20g.)
Piątek
Śniadanie – kakao (180ml. mleko), chleb dobczycki (70g.), masło (3g.), pasta jajeczna (30g. jogurt), kiełki lucerny
Obiad – zupa ziemniaczana (wywar warzywny, 280g. śmietana), makaron z białym serem, masłem i cukrem
Podwieczorek – mini drożdżówka z dżemem (70g. jaja, mleko, gluten), mandarynka (20g.)
Pogrubioną czcionką zaznaczono alergeny występujące w posiłkach.
Z przyczyn niezależnych możliwa jest zmiana jadłospisu.
Żywienie dostarcza Janusz Szczurek - 32 400 Myślenice, Rynek 30.