Poniedziałek
Śniadanie – herbata malinowa (180ml.), chleb staropolski (70g.), masło (3g.), kiełbasa żywiecka z szynki (20g.), ogórek świeży (20g.)
Obiad – zupa ogórkowa z ziemniakami (wywar warzywny, 280g. śmietana), makaron z mięsem mielonym wieprzowym z sosem pomidorowym i warzywami (220g.)
Podwieczorek – bułka maślana z miodem (70g. jaja, mąka), jabłko (30g.)
Wtorek
Śniadanie – herbata z cytryną (180ml.), chleb słowiański (70g.), masło (3g.), szynka wieprzowa (20g.), pomidor (20g.)
Obiad – zupa grochowa z makaronem (wywar warzywny, 280g.), potrawka z kurczaka z ryżem i włoszczyzną gotowaną (220g. śmietana)
Podwieczorek – koktajl owocowy (140g. jogurt), herbatniki (20g. jaja, mąka)
Środa
Śniadanie – herbata z owoców leśnych (180ml.), chleb pszenno-żytni (50g.), masło (2g.), ser żółty edamski (10g.), mleko z płatkami kukurydzianymi i miodowymi (140g.)
Obiad – zupa grysikowa (wywar wołowo-drobiowy, 280g. kasza manna), ziemniaki (80g.), kotlet drobiowy (80g. gluten, jaja), surówka z marchewki i jabłka (60g.)
Podwieczorek – galaretka owocowa (140g.), wafle waniliowe (20g. mąka, jaja)
Czwartek
Śniadanie – herbata malinowa (180ml.), chleb sądecki (70g.), masło (3g.), parówki drobiowe z sosem pomidorowym (140g.), rzodkiewka (10g.)
Obiad – zupa ziemniaczana (wywar warzywny, 280g. śmietana), naleśniki z białym serem i dżemem (200g. mąka, jaja, mleko)
Podwieczorek – bułka pszenna (60g.), masło (2g.), polędwica sopocka (10g.), sałata lodowa
Piątek
Śniadanie – kakao (180ml. mleko), chleb dobczycki (70g.), masło (3g.), pasta twarogowa na słodko (25g. jogurt)
Obiad – krem marchewkowy z grzankami ( wywar warzywny, 260g. śmietana), ziemniaki (80g.), filet z miruny panierowany (80g. jaja, gluten), surówka z kapusty kiszonej (60g.)
Podwieczorek – mini drożdżówka z powidłem (80g. mąka, jaja, mleko), mandarynka (15g.)
Pogrubioną czcionką zaznaczono alergeny występujące w posiłkach.
Z przyczyn niezależnych możliwa jest zmiana jadłospisu.
Żywienie dostarcza Janusz Szczurek - 32 400 Myślenice, Rynek 30.