Poniedziałek
Śniadanie – herbata owocowa (180ml.), chleb staropolski (70g.), masło (3g.), pasztet drobiowy zapiekany (20g. jaja, gluten), ogórek świeży (20g.)
Obiad – zupa kalafiorowa z makaronem (280g. śmietana), ziemniaki (80g.), podudzie z kurczaka duszone (130g.), buraki tarte na ciepło (60g. śmietana)
Podwieczorek – ciasto drożdżowe (70g. jaja, mąka, mleko), jabłko (30g.)
Wtorek
Śniadanie – herbata z cytryną (180ml.), chleb słowiański (70g.), masło (3g.), szynka wieprzowa (20g.), papryka kolorowa (15g.)
Obiad – krem marchewkowy z grzankami (wywar warzywny, 260g. śmietana), kasza jęczmienna (80g.), pieczeń rzymska w sosie własnym (90g. jaja, gluten), surówka wiosenna (60g. sałata masłowa, rzodkiewka, cebulka zielona)
Podwieczorek – budyń bananowy (130g. gluten, mleko), wafle ryżowe (20g.)
Środa
Śniadanie – herbata z owoców leśnych (180ml.), chleb dobczycki (50g.), masło (2g.), dżem brzoskwiniowy (20g.), mleko z płatkami kukurydzianymi i czekoladowymi (140g.)
Obiad – barszcz biały z ziemniakami (wywar warzywny, 280g. śmietana, mąka), ryż (80g.), potrawka z kurczaka z warzywami gotowanymi (140g. śmietana)
Podwieczorek – kisiel owocowy (140g.), chrupki kukurydziane (20g.)
Czwartek
Śniadanie – herbata z cytryną (180ml.), chleb pszenno-żytni (70g.), masło (3g.), ser żółty edamski (20g.), rzodkiewka (15g.)
Obiad – krupnik z ziemniakami (wywar drobiowy, 280g. kasza), kluski leniwe (220g. mąka, jaja, twaróg, masło)
Podwieczorek – bułka kajzerka (60g.), masło (2g.), kiełbasa krakowska (10g.), sałata lodowa
Piątek
Śniadanie – kawa zbożowa (180ml. mleko), chleb sądecki (70g.), masło (3g.), pasta twarogowa na słodko (30g. jogurt)
Obiad– zupa grysikowa ( wywar wołowo-drobiowy, 280g.), ziemniaki (80g.), sznycelki rybne (70g. mąka, jaja), surówka z kapusty kiszonej (60g.)
Podwieczorek – bułka maślana z miodem (70g.), mandarynka (30g.)
Pogrubioną czcionką zaznaczono alergeny występujące w posiłkach.
Z przyczyn niezależnych możliwa jest zmiana jadłospisu.
Żywienie dostarcza Janusz Szczurek - 32 400 Myślenice, Rynek 30.