Poniedziałek
Śniadanie – herbata owocowa (180ml.), chleb dobczycki (70g.), masło (3g.), kiełbasa szynkowa wieprzowa (20g.), pomidor (20g.)
Obiad – krem z zielonego groszku z grzankami (wywar warzywny, 260g. śmietana), ziemniaki (80g.), podudzie z kurczaka duszone (130g.), marchewka na ciepło (60g. masło)
Podwieczorek – ciasto drożdżowe z powidłem (70g. jaja, mleko, mąka), jabłko (30g.)
Wtorek
Śniadanie – herbata malinowa (180ml.), chleb staropolski (70g.), masło (3g.), ser żółty gouda (20g.), papryka czerwona (10g.)
Obiad – zupa kalafiorowa (wywar warzywny, 280g. śmietana), kasza jęczmienna (80g.), pieczeń rzymska z sosem własnym (90g. jaja, gluten), mizeria z ogórków (60g. śmietana
Podwieczorek – budyń waniliowy (130g. mleko, gluten), herbatniki (20g. mąka, jaja)
Środa
Śniadanie – herbata z owoców leśnych (180ml.), chleb pszenno-żytni (50g.), masło (2g.), dżem brzoskwiniowy (20g.), mleko z płatkami kukurydzianymi i czekoladowymi (150g.)
Obiad – rosół z makaronem (wywar wołowo-drobiowy, 280g.), pierogi z mięsem (220g. mąka, jaja, masło)
Podwieczorek – drożdżówka z kakao (80g. jaja, mleko, mąka), mandarynka (20g.)
Czwartek
Śniadanie – herbata z cytryną (180ml.), chleb słowiański (70g.), masło (3g.), parówki drobiowe z sosem pomidorowym (150g.), rzodkiewka (10g.)
Obiad – krupnik (wywar drobiowy, 280g. kasza), ryż z truskawkami (220g. jogurt)
Podwieczorek – bułka pszenna (60g.), masło (2g.), polędwica sopocka (10g.), sałata lodowa
Piątek
Śniadanie – kakao (180ml. mleko), chleb sądecki (70g.), masło (3g.), jajko gotowane na twardo (40g.), szczypiorek
Obiad– zupa koperkowa z makaronem (wywar warzywny, 280g. śmietana), ziemniaki (80g.), paluszki z fileta z dorsza (70g. jaja, gluten), surówka z kapusty kiszonej (60g.)
Podwieczorek – galaretka owocowa (140g.), wafle ryżowe (15g.)
Pogrubioną czcionką zaznaczono alergeny występujące w posiłkach.
Z przyczyn niezależnych możliwa jest zmiana jadłospisu.
Żywienie dostarcza Janusz Szczurek - 32 400 Myślenice, Rynek 30.