Poniedziałek
Śniadanie – herbata malinowa (180ml.), chleb dobczycki (70g.), masło (3g.), kiełbasa żywiecka (20g.), ogórek świeży (20g.)
Obiad – krupnik (wywar drobiowy, 280g. kasza), ziemniaki (80g.), filet z kurczaka w płatkach kukurydzianych (80g. jaja, gluten), surówka z marchewki (60g.)
Podwieczorek – kisiel owocowy (140g.), herbatniki (20g. jaja, mąka)
Wtorek
Środa
Śniadanie – herbata z owoców leśnych (180ml.), chleb pszenno-żytni (70g.), masło (3g.), ser żółty morski (20g.), pomidor (20g.)
Obiad – zupa ogórkowa z ziemniakami (wywar warzywny, 280g. śmietana), ryż z filetem z kurczaka i warzywami gotowanymi (220g. śmietana)
Podwieczorek – koktajl owocowy (140g. jogurt), paluszki ptysiowe (15g. mąka, jaja)
Czwartek
Śniadanie – kawa zbożowa (180ml. mleko), chleb słowiański (70g.), masło (3g.), szynka wieprzowa (20g.), papryka czerwona(10g.)
Obiad – zupa pomidorowa z ryżem (wywar warzywny, 280g. śmietana), makaron łazankowy z mięsem mielonym z szynki i kapustą (220g.)
Podwieczorek – pieczywo pszenne (60g.), masło (2g.), kiełbasa krakowska (10g.), sałata lodowa
Piątek
Śniadanie – herbata z cytryną (180ml.), chleb dobczycki (70g.), masło (3g.), pasta jajeczna (25g. jogurt), szczypiorek
Obiad– krem z dyni z grzankami (wywar warzywny, 260g. śmietana), ziemniaki (70g.), sznycelki z dorsza (70g. gluten, jaja)
Podwieczorek – bułka maślana z miodem (80g. jaja, mleko, mąka), owoc kiwi (20g.)
Pogrubioną czcionką zaznaczono alergeny występujące w posiłkach.
Z przyczyn niezależnych możliwa jest zmiana jadłospisu.
Żywienie dostarcza Janusz Szczurek - 32 400 Myślenice, Rynek 30.