Poniedziałek
Śniadanie – herbata owocowa (180ml.), chleb staropolski (70g.), masło (3g.), kiełbasa krakowska (20g.), pomidor (20g.)
Obiad – rosół z makaronem (wywar wołowo-drobiowy, 280g.), ziemniaki (80g.),
kotlet drobiowy (80g. jaja, gluten), surówka z marchewki i jabłka (60g.)
Podwieczorek – ciasto drożdżowe z powidłem (80g. jaja, mąka, mleko), jabłko (30g.)
Wtorek
Śniadanie – herbata malinowa (180ml.), chleb dobczycki (70g.), masło (3g.), polędwica sopocka (20g.), ogórek świeży (20g.)
Obiad – zupa kalafiorowa (wywar warzywny, 280g. śmietana),
makaron z sosem bolońskim i mięsem mielonym z szynki wieprzowej (220g.)
Podwieczorek – pieczywo pszenne (70g.), masło (2g.), polędwica z kurczaka (10g.), sałata masłowa
Środa
Śniadanie – herbata z owoców leśnych (180ml.), chleb krakowski (50g.), masło (2g.), ser żółty gouda (10g.),
mleko z płatkami kukurydzianymi i czekoladowymi (140g.)
Obiad – krem z brokułów z grzankami (wywar warzywny, 260g. śmietana), ziemniaki (80g.),
gołąbki odwrócone z mięsem z szynki i kapustą włoską z sosem pomidorowym (160g. ryż, śmietana)
Podwieczorek – galaretka owocowa (140g. gluten), chrupki kukurydziane (15g.)
Czwartek
Śniadanie – herbata owocowa (180ml.), chleb pszenno-żytni (70g.), masło (3g.), parówki drobiowe z sosem pomidorowym (140g.)
Obiad – zupa koperkowa (wywar warzywny, 280g. śmietana), kasza jęczmienna (80g.), pieczeń rzymska w sosie własnym (100g. gluten, jaja),
surówka z kapusty czerwonej (60g.)
Podwieczorek – budyń waniliowy (140g. gluten, mleko), wafle ryżowe (20g.)
Piątek
Śniadanie – kawa zbożowa (180ml. mleko), chleb słowiański (70g.), masło (3g.), pasta twarogowa z tuńczykiem (25g. jogurt),
kiełki z lucerny
Obiad– zupa jarzynowa (wywar warzywny, 280g. śmietana), ryż zapiekany z jabłkami i cynamonem (220g.)
Podwieczorek – pieczywo pszenne (60g.), masło (2g.), ser żółty gouda (10g.), sałata lodowa
Pogrubioną czcionką zaznaczono alergeny występujące w posiłkach.
Z przyczyn niezależnych możliwa jest zmiana jadłospisu.
Żywienie dostarcza Janusz Szczurek - 32 400 Myślenice, Rynek 30.