JADŁOSPIS 05.09.-09.09.2022.
Poniedziałek Śniadanie – herbata z cytryną (180ml.), chleb dobczycki (70g.), masło (3g.), pasztet drobiowy zapiekany (25g. jaja, gluten), sałata lodowa
Obiad – zupa grysikowa (wywar wołowo-drobiowy, 280g. kasza manna), ziemniaki (80g.), kotlet drobiowy (80g. jaja, gluten), surówka z marchewki i jabłka (60g.)
Podwieczorek – ciasto drożdżowe z kruszonką (80g. jaja, mąka, mleko), jabłko (30g.)
Wtorek
Śniadanie – kawa zbożowa (180ml. mleko), chleb słowiański (70g.), masło (3g.), ser żółty gouda (20g.), pomidor (25g.)
Obiad – barszcz czerwony zabielany z ziemniakami (wywar warzywny, 280g. śmietana), risotto (ryż z kurczakiem i warzywami, 220g.)
Podwieczorek – kisiel owocowy (130g.), wafle śmietankowe (20g. mąka, jaja)
Środa
Śniadanie – herbata malinowa (180ml.), chleb staropolski (70g.), masło (3g.), parówki drobiowe z sosem pomidorowym (140g.), kiełki lucerny
Obiad – krem z zielonego groszku z grzankami (260g. śmietana), makaron z sosem bolońskim i mięsem mielonym z szynki (230g.)
Podwieczorek – koktajl owocowy (130g. jogurt), chrupki kukurydziane (20g.)
Czwartek
Śniadanie – herbata z owoców leśnych (180ml.), chleb pszenno-żytni (50g.), masło (2g.), dżem truskawkowy (20g.), mleko z płatkami kukurydzianymi i miodowymi (120g.)
Obiad – zupa koperkowa z makaronem (wywar warzywny, 280g. śmietana), ziemniaki (80g.), gulasz wieprzowy (100g.), surówka z ogórka kiszonego i kapusty pekińskiej (60g.)
Podwieczorek – galaretka malinowa (130g.), biszkopty (20g. mąka, jaja)
Piątek
Śniadanie – kakao (180ml. mleko), chleb krakowski (70g.), masło (3g.), pasta jajeczna (30g. jogurt), szczypiorek
Obiad– zupa ziemniaczana (wywar warzywny, 280g. śmietana), ryż z truskawkami (220g. jogurt)
Podwieczorek – pieczywo pszenne (60g.), masło (2g.), ser żółty salami (10g.), ogórek świeży (10g.)
Pogrubioną czcionką zaznaczono alergeny występujące w posiłkach.
Z przyczyn niezależnych możliwa jest zmiana jadłospisu.
Żywienie dostarcza Janusz Szczurek - 32 400 Myślenice, Rynek 30.