JADŁOSPIS 26.09.-30.09.2022.
Poniedziałek
Śniadanie – herbata malinowa (180ml.), chleb pszenno-żytni (70g.), masło (3g.), kiełbasa szynkowa wieprzowa (20g.), ogórek świeży (20g.)
Obiad – zupa kalafiorowa z makaronem (wywar warzywny, 280g. śmietana), ziemniaki (80g.), gulasz drobiowy (100g.), surówka z marchewki (60g.)
Podwieczorek – ciasto drożdżowe z powidłem (80g. jaja, mąka, mleko), jabłko (30g.)
Wtorek
Śniadanie – herbata z cytryną (180ml.), chleb krakowski (70g.), masło (3g.), szynka wieprzowa (20g.), cebulka zielona
Obiad – zupa pomidorowa z ryżem (wywar warzywny, 280g. śmietana), kasza jęczmienna (80g.), bitki wieprzowe z sosem własnym (90g.), surówka z kapusty białej z kukurydzą (60g.)
Podwieczorek – budyń waniliowy (140g. mleko, gluten), biszkopty (15g. mąka, jaja)
Środa
Śniadanie – herbata z owoców leśnych (180ml.), chleb dobczycki (70g.), masło (3g.), polędwica z kurczaka (20g.), papryka czerwona (15g.)
Obiad – zupa grysikowa (wywar wołowo-drobiowy, 280g. kasza manna), ziemniaki (80g.), sznycel wieprzowy (70g. jaja, gluten), buraki tarte na ciepło (60g. śmietana)
Podwieczorek – galaretka owocowa (130g.), ciastka owsiane (20g. jaja, gluten)
Czwartek
Śniadanie – kakao (180ml. mleko), chleb sądecki (70g.), masło (3g.), ser żółty gouda (20g.), pomidor (20g.)
Obiad – zupa ziemniaczana (wywar warzywny, 280g. śmietana), ryż zapiekany z jabłkami i cynamonem (220g.)
Podwieczorek – pieczywo pszenne (70g.), masło (2g.), kiełbasa żywiecka (10g.), sałata masłowa
Piątek
Śniadanie – herbata z cytryną (180ml.), chleb staropolski (70g.), masło (3g.), jajko gotowane na twardo (30g.), szczypiorek
Obiad– krem z dyni z grzankami (wywar warzywny, 260g. śmietana), ziemniaki (80g.), paluszki z fileta miruny (60g. jaja, gluten), surówka z kapusty kiszonej (60g.)
Podwieczorek – koktajl owocowy (140g. jogurt), chrupki kukurydziane (15g.)
Pogrubioną czcionką zaznaczono alergeny występujące w posiłkach.
Z przyczyn niezależnych możliwa jest zmiana jadłospisu.
Żywienie dostarcza Janusz Szczurek - 32 400 Myślenice, Rynek 30.